zondag 21 juli 2013

Hitteplan

Lang verwacht, toch gekomen. Eindelijk is het zomer. Nee, niet de Koninklijke baby van Kate en William. Na maanden van regen eindelijk is het dan eindelijk zonneschijn. Het leek wel of de regentijd opnieuw was aangebroken. Maar nu het afgelopen week lekker warm was en ook de komende week tropische temperaturen worden aangegeven, kunnen we met z'n allen maar één ding doen: de kleren uit en helemaal naakt. Naakt thuis; naakt in de buitenlucht; naakt op vakantie; naakt in de auto; overal lekker naakt. Even die melkflessen een tintje geven. Het ideale hitteplan. Want georganiseerd als wij Nederlanders zijn, moet er overal een plan of systeem achter zitten.

Naakt is gezond. En in een land waar we toch allemaal zo op de gezonde toer zijn met allerlei ingewikkelde (en vooral dure) diëten van schriftgeleerden als Sonja Bakker en Michel Montignac is het nu ook eens tijd om die bezwete kleren uit te trekken en zeker thuis poedelnaakt rond te dwalen. Alleen, samen met je partner of - ietwat ongewoon maar wel bijzonder - met vrienden en vriendinnen. Gewoon: mannen en vrouwen door elkaar helemaal poedelnaakt. Voer maar eens een gesprek met elkaar terwijl je tegen een stel poedelnaakte lichamen van je vrienden aan zit te kijken. Waarom niet? Durf je niet? Ben je bang voor negatieve gevolgen als je uit dat kleinburgerlijke bestaan stapt?

Waarom preuts blijven? Het scheelt weer een gang naar de winkel om weer extreem dure merkkleding te kopen, waarmee je anderen de ogen kunt uitsteken. In tijden van crisis waarin zo ongeveer de helft van Nederland krap bij kas zit en de andere helft werkloos, is het dit geen verkeerde tip: Ga lekker naakt. Naakt wandelen in de bossen; naakt op de fiets. Laat de zon met je lichaam spelen; laat de wind om je lichaam waaien en laat die jaloerse vriend(in) maar naar je geslachtsdelen kijken. Het naakte lichaam is ook fascinerend om naar te kijken en feitelijk is er geen groter compliment, dan wanneer iemand jouw naakte lichaam eindeloos bestudeert. Elk detail in zich opneemt, om dat vervolgens nooit meer te vergeten. Wanneer de ogen van zo'n persoon langs jouw lichaam glijden, dan voelt dat alsof twee zachte handen jouw lichaam strelen. Heb het er met hem of haar over. Ga eens een stapje verder en duf het lichaam aan te raken. Durf het te strelen en durf ermee te spelen. Je kent je vriend(in) nou al zo lang en je durft niet eens naakt onder elkaar te zijn? Wat is dat voor saaie en zielloze vriendschap? Wees blij en durf naakt te zijn in groepsverband. Het kan bijna niet mis gaan, want er zal altijd wel iemand zijn die ingrijpt als het dreigt mis te gaan. En dan nog: als het mis gaat, wat zou er dan mis kunnen gaan? Waarom niet even buiten de gebaande paden? Wat heb je voor je vrienden nou te verbergen? Naakt hoeft niet direct te betekenen dat je ook direct seks moet hebben! Of ben je bang dat er teveel zal worden gelet op ge geslachtsdelen? Als dat al zo is, waarom zou dat verkeerd zijn? Leef in het hier en nu; niet in het verre verleden, toen de Kerk en andere religieuze organisaties het leven bijna onmogelijk maakten door vrijheden als naakt gaan te verbieden. Dit is 2013. Leef je uit in deze zomer. Want voor je het weet, is-ie alweer lang voorbij. Geniet er dus maar van. Bij voorkeur naakt.

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten