woensdag 11 september 2013

Kun je naakt wandelen in Nederland?

Foto: Tumblr.com


Op één van de vele blootfora werd de (overigens geheel terechte) vraag gesteld of het mogelijk is in alle rust naakt te kunnen wandelen in Nederland. Kan dat? Het antwoord is al even simpel als eenvoudig: ja, dat kan. En nee, er hoeft geen afgebakend naaktstrand te zijn waar je wordt bekeken als dieren in een dierentuin (wat zijn dat nou voor vreemde wezens?). Je hoeft ook niet met tientallen tegelijkertijd de Flevonatuur in te duiken, of naar aan naturistencamping. Je hoeft niet naar de sauna of op afgesproken tijden naar een zwembad, waar je naar een paar uur alweer weg moet omdat de andere badgasten niet gediend zijn van al die naakte lichamen. Het kan anders.

Je kunt in alle rust naakt wandelen in één van de vele bossen in Drenthe. Genietend van de wind die niet alleen zijn weg tussen de bomen zoekt, maar ook jouw lichaam. Temperatuur niet te koud; niet te warm. Zo'n 15 - 17 graden. Prima naaktwandelweer. Drenthe is nog het enige stukje Nederland waar je urenlang in alle rust kunt vertoeven, zonder anderen in de weg te zitten. Je kunt er genieten, zonder anderen tot last te zijn. Dat geldt dus ook voor een naakt lichaam, waarvan niet iedereen blij zal zijn die tijdens zijn/haar uitje in de natuur te zien. Naakt wandelen kan er ongestoord en zonder de hele tijd om je heen te kijken of je door iemand wordt gevolgd. Een verdwaalde jager of een quadrijder klinken in de verte, maar komen nooit dichtbij. Deze geluiden zijn overigens de enige die je hoort; verder is het er muisstil. Je bent bijna bang om te gaan fluiten of neuriën voor jezelf. Bang om de serene rust te verstoren. Je kunt er letterlijk buiten de gebaande paden wandelen. Naakt wandelen is een bijzondere ervaring op zich en voor iedereen aan te raden. Het is niet alleen een bezigheid voor mensen die in hun geest wat zijn verdwaald, maar iets dat je moet hebben gedaan in je leven. Het is voor herhaling vatbaar.

Maar ja... wie durft er buiten die gebaande paden te lopen..?

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

1 opmerking: