zaterdag 19 april 2014

Waarom moet Adam zoekt Eva worden verbeterd?

Foto: Tumblr.com
Presentatrice Nicolette Kluijver is ontevreden over de kijkcijfers van 's langs enige naaktshow Adam zoekt Eva. Had het televisieprogramma bij aanvang nog bijna één miljoen kijkers, na 7 afleveringen zijn daar nog net geen 600.000 van over. RTL5 is tevreden over de kijkcijfers en wil een tweede seizoen. Maar Kluijver wil alleen meedoen als de opzet van het programma wijzigt. Ze wil meer spanning en een twist in het spel. De vraag is of dat gaat gebeuren, want producent Eyeworks is eveneens meer dan tevreden, nu het format van het programma is verkocht aan landen als Frankrijk, Duitsland en België. Toch willen we de presentatrice een handje helpen met wat verbeterpunten. De vraag of die worden overgenomen kan hardop worden gesteld.

Presentatie
Als je kandidaten naakt zijn waarom zou de presentatrice zelf ook niet uit de kleren gaan en de interviews naakt afnemen? Kluijver durfde eerder wel in vol ornaat in de Playboy maar naakt een programma presenteren gaat blijkbaar te ver. Terwijl je daarmee nou juist interessante televisie maakt: lef en durf. Heel even zagen we Kluijver naakt, van een afstandje en dan alleen haar rug en billen. De fantasie moest de rest doen. Waarom niet vanaf het begin iedereen die in beeld komt direct naakt en dat zo houden tot aan het einde. Dan nog: als de interviews tussentijds worden afgenomen dan wordt dat keurig gedaan met alleen het hoofd in beeld. Dat is allemaal nog te voorzichtig. De kandidaat is naakt: laat dat zien!

Tattoo's en piercings
De grote hoeveelheid aan naakte lichamen met een overvloed tatoeages en piercings die in de show voorbij komt is storend. Zowel bij de mannen als de vrouwen. Alsof heel Nederland over het hele lichaam getatoeëerd is en vol hangt met metaal. Dat mag best een tandje minder. Het is nu erg opvallend als een kandidaat/kandidate geen plaatjes op het lichaam heeft. Dat moet toch echt anders.

Standaard
Het is allemaal wel heel basic. Iedere aflevering is hetzelfde; kent dezelfde shots en hetzelfde verloop. Terwijl je pas echt kijkers trekt en dus het gesprek van de dag wordt als er iets verrassends gebeurd. In één van de afleveringen bleken een kandidaat en kandidate zo op elkaar te zijn gevallen dat ze de eerste nacht bij elkaar al seks hadden. Het werd buiten het programma gelaten, terwijl dat nou juist een verrassend element had kunnen zijn. Ook hierin is het programma toch wat voorzichtig. Programma's als Utopia en Big Brother scoorden nou juist omdat deelnemers en deelneemsters 'het' met elkaar deden. Dat was de volgende dat het gesprek bij de koffieautomaat. Wie het niet had gezien ging  eerstvolgende keer wel kijken, in de hoop dat het weer zou gebeuren. Voor Adam zoekt Eva is dit misschien iets teveel gevraagd.

Het zou jammer zijn als het programma van de buis moet omdat er in dit calvinistisch preutse landje geen kijkers voor zijn. Maar alleen een verrassing kan het tweede seizoen van 's lands enige naaktshow nog redden. En een forse toename in het aantal kijkers natuurlijk.

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten