woensdag 22 mei 2013

Trots op wat je gegeven is

Niet zo gek lang geleden werd de documentaire “Help, my daughter is a nudist” op ITV uitgezonden. De titel kan voor sommigen afschrikwekkend werken. Het is voor veel (veelal Amerikaanse) internetboekhandels aanleiding om zorgvuldig om te gaan met erotisch getinte verhalen. Auteurs die expliciete seksscènes in hun werk opnemen lopen het risico dat hun werk via deze boekhandels niet zal worden verkocht. Dat is zonde, want het werpt een vorm van censuur op. Censuur moeten we vandaag de dag toch niet meer willen?
 
Als de Amerikanen namelijk Hotel vol Verlangens tot zich hadden genomen, dan hadden ze kunnen lezen dat helemaal naakt best plezierig kan zijn. Het werpt dat keurslijf van je af en maakt je vrijer. Het gevoel dat het hart sneller gaat kloppen omdat je diep in je hart toch bang bent te worden ontdekt is ergens ook wel plezierig. Het gevoel is intenser en een aanrader voor iedereen die even anders wil zijn. Je laat zien dat je niet tot de massa wilt horen, maar dat je een bijzondere, eigentijdse blik op de wereld hebt. Even buiten de gebaande paden treden. Je hoeft je niet te schamen; het is jouw lichaam en daar mag je best trots op zijn. Gebruik het goed. Geniet ervan.

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten