maandag 3 juni 2013

Schaam je!Amerikaanse invloeden in onze samenleving worden steeds merkbaarder. Niet alleen omdat de gemiddelde twintiger, dertiger of veertiger geen fatsoenlijke Nederlandse zin meer kan uitspreken. Omdat we als samenleving de hele dag vertoeven op het internet, weerhouden Facebook, Google, Microsoft en Apple ons bijvoorbeeld ook van erotische teksten en foto’s. Het is aanstootgevend en mag daardoor niet worden gezien door bijvoorbeeld kinderen, vinden ze.

Dat Nederland steeds preutser wordt, is in ieder geval niet verder te bediscussiëren. Blijkbaar schamen mensen zich voor hun eigen lichaam. Vaak uit angst, dat erover opmerkingen worden gemaakt. Het geloof speelt hierbij een steeds grotere rol. Niet voor niets worden de VS gezien als het grootste katholieke land ter wereld. Waar de VS ladingen kritiek hebben op moslimlanden, waar de Koran zo ongeveer wordt gezien als grondwet, hanteert het zelf de Bijbel als leidraad voor zo ongeveer elke wet.

Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop we ons in Nederland gedragen. Er komen steeds minder mensen die graag naakt in de buitenlucht vertoeven en dat is zonde. Want als er iets tastbaars is, wat God je heeft gegeven en waar je trots op mag zijn, dan is het wel je eigen lichaam. En dat mag best worden getoond, aan iedereen die dat maar wil zien. Personen die daarover opmerkingen maken, zouden zich zelf moeten schamen.

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten