vrijdag 7 juni 2013

Mens durf te leven!
Je eigen lichaam is het mooiste wat je hebt. Iets mooiers is er niet; niet je partner, niet je ouders of broers of zusters. Je mag best trots zijn op je eigen lichaam. Waarom al die schaamte? Waarom het mooiste wat je hebt, verbergen voor de buitenwereld en - nog erger - voor jezelf? Zoals je daar voor de spiegel staat; die billen, die borsten, die prachtig bijgehouden vagina... voor mannen: die penis... Waarom zo schichtig; waarom al die angst? Kom ervoor uit en laat het zien. Het is geen schande; dit ben jij! Voor de gelovigen onder ons: dit is, wat de Heer jou gegeven heeft. Wees er zuinig op; laat niet iedereen er zomaar misbruik van maken. Er is niets om je voor te schamen. Treedt buiten die gebaande paden en onderneem iets. Trek die lappen stof uit. Het zijn goedkope lappen stof, die onder slechte arbeidsomstandigheden in lagelonenlanden voor jou zijn gemaakt. Veelal door vrouwen en kinderen, die per jaar verdienen, wat jij in een uur krijgt. En dan zitten ze nog goed. Twijfelachtige arbeidsomstandigheden, lange uren (tot wel 14 uur per dag!), slecht loon, slechte gezondheid en kinderarbeid.. en daar maak jij je net zo schuldig aan door altijd maar weer bij die goedkope kledingwinkel je kleding te kopen.

Maar dat lichaam van jou; dat prachtige lichaam van jouw waarvoor jij je schaamt... dat lichaam van jou is gemaakt onder de meest prettige omstandigheden die er zijn: gewoon door het samenzijn van een man en een vrouw, die elkaar liefhadden (tenminste, dat geldt voor de meesten van ons). Maar als we eenmaal zijn gemaakt en 9 maanden later ter wereld komen, dan lijken we dat allemaal spontaan weer vergeten. Onnodig, want iets, dat onder de meest prettige arbeidsomstandigheden is gefabriceerd, mag best aan de buitenwereld worden getoond. Respecteer het naakte lichaam. Respecteer ook het naakte lichaam van anderen. Raak het alleen aan als dat van de eigenaar/eigenaresse mag. Streel het dan, voel het en beleef het intense gevoel van een naakt lichaam. Teder, liefdevol, hartelijk, innig, begripvol, liefhebbend, toegenegen... Maar wees er vooral zuinig op. Je krijgt er maar één van en een nieuwe is niet te koop.

Ga naar buiten en geniet! Juist in deze tijden van aanhouden slechte berichtgeving in de media. Beweeg! Werp die Amerikaanse preutsheid van je af. Durf te leven. Ruk dat textiel van je lichaam en neem die bewegingsvrijheid die naakt je biedt. Ervaar het; neem alles in je op wat je zintuigen je doorgeven. Kruip uit dat keurslijf en bewonder het naakte lichaam. Niet alleen vanwege de vrijheid; niet alleen omdat je graag tegendraads bent of oog hebt voor de natuur. Er zijn ook mensen die naakt zijn, zonder de nadruk te leggen op de natuur. Natuurlijk moeten wen zuinig zijn op die paar bomen en grassprietjes die we nog hebben. Maar juist daarom zouden we met z'n allen gewoon naakt moeten gaan. Het voelt buitengewoon lekker; bij het opwindende af. Want wat is er opwindender dan het zien van een prachtig naakt lichaam..?

Niets... toch?
 


Hotelvol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten