zaterdag 7 juni 2014

Werp die Amerikaanse preutsheid van je af!Foto: Tumblr.com

Je eigen lichaam is het mooiste wat je hebt. Iets mooiers is er niet; niet je partner, niet je ouders of broers of zusters. Je mag best trots zijn op je eigen lichaam. Waarom al die schaamte? Waarom het mooiste wat je hebt, verbergen voor de buitenwereld en - nog erger - voor jezelf? Zoals je daar voor de spiegel staat; die billen, die borsten, die prachtig bijgehouden vagina... voor mannen: die penis... Waarom zo schichtig; waarom al die angst? Kom ervoor uit en laat het zien. Het is geen schande; dit ben jij! Dit is jouw lichaam en de rest van de wereld zal het ermee moeten doen. Voor de gelovigen onder ons: dit is, wat de Heer jou gegeven heeft. Wees er zuinig op; laat niet iedereen er zomaar misbruik van maken. Er is niets om je voor te schamen. Treedt buiten die gebaande paden en onderneem iets. Trek die lappen stof uit. Het zijn goedkope lappen stof, die onder slechte arbeidsomstandigheden in lagelonenlanden voor jou zijn gemaakt. Veelal door vrouwen en kinderen, die per week verdienen, wat jij in een uur krijgt. En dan zitten ze nog goed.

De stukken die in de media verschijnen over naturisten en nudisten zijn ronduit bespottelijk te noemen. Bespottelijk, omdat ze naturisten en nudisten wegzetten als vreemde wezens; wezens die niet van deze wereld zijn. Misschien hebben ze daar ook wel gelijk in, want door Amerikaanse invloeden die steeds verder doordringen tot de Nederlandse samenleving wordt die steeds preutser. Amerikanen halen graag de Bijbel overal bij en daarin staat volgens hen dat naakt verboden is door God. Het zou wel eens angstaanjagend kunnen werken voor kinderen. De logica hierin ontgaat me, behalve dan dat naakt door een kleine groep wordt misbruikt voor - zeggen we het maar even diplomatiek - zelfverrijking. Maar dat is dan ook het enige, want diezelfde kleine kinderen mogen zonder moeite wel kijken naar de gruwelijkste moorden, waaraan ze via computerspelletjes ook nog eens zelf kunnen deelnemen. Een jongen van 10 schiet zes klasgenootjes door na te zijn geïnspireerd door een computerspel. Een meisje van 12 wordt tachtig keer in haar lichaam gestoken door drie vriendinnen (!) die zijn geïnspireerd door een Hollywood film. Zou God dat ook willen? Dan is een naakt lichaam toch wat mooier. Vooral ook, omdat een naakt lichaam iets is wat door God is gegeven en gegund. God heeft nooit de bedoeling gehad om elkaar de hersenen in te slaan, zoals de videospelletjes doen geloven. God is gekomen met vrede, veiligheid, respect en genegenheid en die bereik je niet door de meest gruwelijke foto's van dode en verminkte lichamen te plaatsen op het internet. Toch laten Amerikaanse giganten als Facebook, Apple, Google en Microsoft deze rommel zonder moeite toe. Hierdoor wordt een naakt lichaam steeds minder geaccepteerd; Nederland wordt preutser.

Maar dat lichaam van jou; dat prachtige lichaam van jouw waarvoor jij je schaamt... dat lichaam van jou is gemaakt onder de meest prettige omstandigheden die er zijn: gewoon door het samenzijn van een man en een vrouw, die elkaar liefhadden (tenminste, dat geldt voor de meesten van ons). Maar als we eenmaal zijn gemaakt en 9 maanden later ter wereld komen, dan lijken we dat allemaal spontaan weer vergeten. Onnodig, want iets, dat onder de meest prettige arbeidsomstandigheden is gefabriceerd, mag best aan de buitenwereld worden getoond. Respecteer het naakte lichaam. Respecteer ook het naakte lichaam van anderen. Raak het alleen aan als dat van de eigenaar/eigenaresse mag. Streel het dan, voel het en beleef het intense gevoel van een naakt lichaam. Teder, liefdevol, hartelijk, innig, begripvol, liefhebbend, toegenegen... Maar wees er vooral zuinig op. Je krijgt er maar één van en een nieuwe is niet te koop.

Naakt is iets dat is ontstaan in de jaren '70 van de vorige eeuw. De jongeren van toen zijn nu dikke vijftigers en zestigers. De groep naturisten en nudisten verjongt niet, maar veroudert. Naakten lijken een uitstervend ras. Jongeren leren zichzelf te schamen voor hun lichaam. Dat begint al in de tienerjaren. Het begint al bij de angst van hun ouders om gewoon eens op tijd te beginnen met het geven van seksuele voorlichting; uitleggen waarom dat ding daar tussen je benen zit en hoe het wordt gebruikt. Nee, uitleggen hoe het eerste het beste halfautomatische machinepistool werkt is voor Facebook, Apple, Google en Microsoft dan weer geen enkel probleem. Het is meten met twee maten en daarom verwerpelijk.

Er is niets mis met een mooi naakt lichaam. Het is je gegeven door God en daarom alleen al zou je er trots op moeten zijn. Het mag best worden getoond. Het is niet alleen een kwestie van vrijheid, maar ook een kwestie van genieten om naakt in de openlucht rond te lopen. Naakt, zonder dat anderen je erop wijzen dat het fout is om naakt te zijn. Alleen al daarom blijft de hoop bestaan dat op een dag naakt gewoon geaccepteerd zal worden; alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Tot die tijd moeten die paar spaarzame dertigers en veertigers gewoon lekker naakt blijven lopen in de buitenlucht. Blijven genieten van wat het leven je biedt. Voor je het weet, is het namelijk alweer voorbij. En de enige vraag die Petrus je aan de Hemelpoort stelt is:"Ben je gelukkig geweest?". Het antwoord op die vraag is niet goed, niet fout. Maar: Ben je nou echt gelukkig geweest, met je videospelletjes waarin je tientallen, zo niet honderden mensen hebt omgelegd? In dat geval ben ik toch liever naakt.

Ga naakt naar buiten en geniet! Juist in deze tijden van aanhouden slechte berichtgeving in de media. Al was het alleen maar om een punt te maken naar die preutse Amerikanen, die dood en verderf moeiteloos laten zien maar een naakt lichaam angstvallig verbergen. Kom in beweging! Werp die Amerikaanse preutsheid van je af. Durf te leven. Ruk dat textiel van je lichaam en neem die bewegingsvrijheid die naakt je biedt. Ervaar het; neem alles in je op wat je zintuigen je doorgeven. Kruip uit dat keurslijf en bewonder het naakte lichaam. Niet alleen vanwege de vrijheid; niet alleen omdat je graag tegendraads bent of oog hebt voor de natuur. Er zijn ook mensen die naakt zijn, zonder de nadruk te leggen op de natuur. Natuurlijk moeten wen zuinig zijn op die paar bomen en grassprietjes die we nog hebben. Maar juist daarom zouden we met z'n allen gewoon naakt moeten gaan. Het voelt buitengewoon lekker; bij het opwindende af. Want wat is er opwindender dan het zien van een prachtig naakt lichaam..?

Niets... toch?

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten