dinsdag 30 augustus 2016

Bescherm liever de onbedekte vrouw

Het is de week van de boerkini; de lichaamsbedekkende zwemkleding die de islamitische vrouw verplicht moeten dragen. Volgens de vrouwen zelf vrije keus omdat ze dat doen uit geloofsovertuiging. Volgens tegenstanders een teken van onderdrukking. Verschillende overheden doen hun uiterste best om de boerkini van het strand te verbannen, met als triest dieptepunt drie agenten op het strand van Cannes die een moslima op de bon willen slingeren omdat ze een boerkini draagt. De discussie tussen Christenen en moslims is echter nog niet losgebarsten of op het strand van Bain-des-Dames bij Chateauneuf (West Frankrijk)  wordt een vrouw door een groep van zes blanke mannen aangevallen omdat ze topless wil zonnen. Volgens de mannen is dat in strijd met de goede zeden en de verplichten haar om haar borsten weer te bedekken.

Zet een foto van een blote vrouw op Facebook op Google Plus en de waarschuwingen vliegen je om de oren dat dit niet mag. Herhaaldelijk zijn ook foto’s van HQ/e verwijderd omdat dit in strijd is met de preutse Amerikaanse wetgeving… euh.. Algemene Voorwaarden. De laatste tien – vijftien jaar verschijnt er geen bloot meer in reclame uitingen. Iedere verwijzing naar bloot wordt door streng religieuze groepen direct de kop ingedrukt. Christelijke organisaties voorop.

De discussie over de boerkini moet misschien niet eens gaan over tradities of Westerse waarden en normen, maar in hoeverre deze maatschappij nog wel naakt aan kan. Al staat dat (nog) niet in de letter van de wet; het lijkt wel alsof het verboden is bloot te zijn. Boetes en waarschuwingen vallen je ten deel als je je zonder kleren in de buitenlucht wil begeven. Het is aanstootgevend en in strijd met de goede zeden. Het kan bij minderjarigen trauma’s veroorzaken. Wat zegt u? Twee blote borsten kunnen trauma’s veroorzaken bij minderjarigen? Leg dat eens uit! Die uitleg blijft echter uit.

De vrijheid voor een vrouw om zich te kleden al dan niet naakt te zijn moet niet worden bepaald door een ander. Het moet voor iedere vrouw een eigen keuze zijn om zich in boerkini al dan niet bloot in het openbaar te kunnen begeven. Iedereen heeft het recht om in vrijheid te kunnen bestaan; gekleed of naakt. Daar hebben we de moraalpolitie niet voor nodig. Daar hebben we geen Koran voor nodig. Daar hebben we geen Bijbel voor nodig. Geen imam. Geen kerkvorst. Wanneer een vrouw voor een boerkini kiest, dan laat haar die boerkini dragen. Maar wanneer een vrouw topless al dan niet naakt wil recreëren dan moet ze ook daarvoor gewoon de keuze worden gelaten. 

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

'Hotel vol Verlangens' is een geregistreerde merk- en handelsnaam van HQ/e 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten