dinsdag 25 april 2017

Facebook heeft geen enkel probleem met verkrachting, moord en excessief geweld

Vandaag filmde een Thaise man hoe hij zijn 2-jarige dochtertje van een flatgebouw naar beneden gooide. Het filmpje zette hij op Facebook waarna hij er zelf achteraan sprong. Die sprong werd op Facebook Live gevolgd. Honderden mensen keken rechtstreeks mee. Niemand stak een poot uit. Pas na een klacht van de Thaise autoriteiten haalde Facebook het filmpje offline.

Is dit een incident? Helaas niet. 2014: Brute mishandeling 14 jarig Duits meisje massaal op Facebook bekeken en gedeeld. Facebook blokkeerde niets. 2015: Twee meisjes van 14 en 15 uit Helmond mishandelen een leeftijdsgenote. Het filmpje zetten ze op Facebook. Dat werd vervolgens massaal gedeeld en bekeken. Facebook blokkeerde niets of niemand. Toch werden dankzij dit filmpje de mishandelende meisjes herkend en opgepakt. 2016: Vier tieners uit Waalwijk zijn aangehouden nadat ze een 12 jarig meisje molesteerden. Ook dat filmpje belandde schaamteloos op Facebook en werd massaal bekeken en gedeeld. Facebook haalde het filmpje na weken pas offline. Maar het filmpje was toen al in de publiciteit geweest. De daders hadden hun straf alweer gehad en waren alweer thuis.

Meer recentelijk: In januari 2017 verkrachtten vier (4!) mannen een Zweedse vrouw. Het filmpje dat deze zieke geesten maakten werd geplaatst in een Facebook groep waar 60.000 mensen lid van zijn. Geen enkele ziel van deze 60.000 mensen stak een poot uit. Ook Facebook liet het filmpje gewoon staan. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie en pas toen werd Facebook wakker.

Eveneens in januari 2017: Vier mannen mishandelen een gehandicapte jongen. Ze binden hem vast aan een verwarmingsbuis en schoppen minutenland op hem in. Het filmpje werd op Facebook geplaatst en na drie weken pas offline gehaald na een klacht van de politie.

Steve Stephens schoot een nietsvermoedende voorbijganger dood en zette dat filmpje op Facebook. Filmpje bleef 3 dagen online staan.

Daders filmen hun slachtoffers. Bij wijze van een trofee plaatsen ze hun filmpje online. Officieel luidt de Facebook regel dat ze het sociale netwerk leuk en gezellig willen houden. Officieel vindt Facebook dit soort filmpjes verwerpelijk. Toch blijven die filmpjes dagenlang en soms wekenlang online staan. Zolang daders en slachtoffers maar gekleed zijn. Want bij het tonen van twee mensen die elkaar lief hebben is Facebook er als de kippen bij om straffen uit te delen. De filmpjes worden pas door Facebook van het web gehaald na klachten van gebruikers of de autoriteiten.

Facebook heeft blijkbaar geen enkel probleem met excessief geweld, verkrachtingen en moord.

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

'Hotel vol Verlangens' is een geregistreerde merk- en handelsnaam van HQ/e

Geen opmerkingen:

Een reactie posten