zondag 22 mei 2016

Daar waar je de krant koopt of je postpakketje afgeeft krijg je ook horrorfoto’s te zienTorenhoge prijzen, verhogen van accijnzen en talloze overheidscampagnes hebben veel Nederlanders nog niet van het roken kunnen afhelpen. Ook niet het sluiten van Europa’s grootste sigarettenfabriek in Bergen op Zoom (1400 arbeidsplaatsen weg) en miljoenensubsidies aan de Stichting Stivoro houdt verstokte rokers een de tabak. Om de prijs voor een pakje sigaretten acceptabel te houden stopten fabrikanten zelfs minder stinkstokken in een doosje. Het mocht allemaal niet baten: men bleef roken.

Dat kan harder, moet de Overheid hebben gedacht en dus komen er vanaf nu enge foto’s op de verpakkingen. Angstaanjagende afbeeldingen van zwarte longen, zwart geblakerde tanden en zieke kankerogen.

Op zich is dat niet zo’n ramp want sigaretten is rotzooi en roken is gewoon slecht voor je. Nee, het ergste is dat die pakjes sigaretten open en bloot voor iedereen zichtbaar staan opgesteld achter de balie van iedere supermarkt. Dezelfde balie waar je als klant je postpakketje afgeeft, de Staatslot voor geld inwisselt maar bijvoorbeeld ook bloemen en plantjes en de krant koopt. Achter die balie staat vanaf nu een kast met daarin sigaretten met afschrikwekkende foto’s.

Opmerkelijk is dat niemand daar echt bezwaar tegen heeft. Zouden daar plaatjes staan van een aantrekkelijke naakte, rondborstige vrouw dan was de wereld te klein geweest. Vooral Christelijke organisaties en/of organisaties die sterk aan de kerk gelieerd zijn zouden moord en brand schreeuwen dat kleine kinderen getraumatiseerd kunnen worden bij het aanzien van een blote man of vrouw. Ze zouden voor de rest van het leven getekend zijn en misschien wel eens het criminele pad op kunnen gaan. Dus deze logica volgend: Wanneer een kind op jonge leeftijd in aanraking komt met bloot dan wordt het later een drugsdealer, mensensmokkelaar of massamoordenaar.

Maar wat gebeurt er wanneer een kind op jonge leeftijd in aanraking komt met zwart geblakerde open gesneden longen, zwarte afgebroken tanden of kankerogen? Zou het dan stoppen met roken?

Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling in dagboekvorm over het maken van keuzes. Het is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de maatschappij waarin we leven. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Onbewust hangen deze vrouwen zich op aan de enige man in het gezelschap. Niet omdat hij er goed uit ziet of veel geld heeft, maar vanwege zijn levensstijl.

'Hotel vol Verlangens' is een geregistreerde merk- en handelsnaam van HQ/e

Geen opmerkingen:

Een reactie posten